divendres, 3 de maig del 2013

Trail Serra del Montsià

Un somni llargament acariciat és va fer realitat enmig de circumstàncies inesperades, com molts coses en aquest vida.

L'atracció per la serra del Montsià és com la que em genera qualsevol altra muntanya, però amb l'apreci que li tinc a les coses bones de la nostra terra.

Com moltes coses a aquesta vida s'ha de poder compaginar el gaudir de la família tranquilament i el bateg salvatge del cor. Esta clar que per deixar anar a la "bèstia" s'han de fer sacrificis, al meu cas sense problema, com ara aixecar-se a les 5:27, seguir endavant sense lamentacions (inútils), no prendre mal, no fer tard als compromisos, etc.

Així d'entrada seria fer una ruta (caminant dura tot un matí llarg amb vistes increïbles i espectaculars) per la Serra del Montsià, primer pujant directe al seu punt més alt la Torreta (765 msnm) i crestejant per les afilades roques fins a la Foradada i retornar per la vall del Mas del Comú.


Aquesta seria la ruta básica que es pot ben bé estirar pujant a la Mola Cima i arribant fins al mas de Matarrodona, però aquesta vegada tot i la matinada no tenia temps de fer més.

Aproximació des de Ulldecona pel camí de la bassa del Montsià al Mas del Comú, fins a “los Campets” on començaré a córrer.

A “los Campets” (205 msnm) sortir cap a la serra pel camí del barranc de la Trona i el racó dels Figueres.

Camí segueix pel corral de Tabola i el mas de Rosalea i pel costat nord de la Mola Cima.

A la torreta del Montsià (766 msnm) començaré a crestejar per Palleret del Teix, la Tenda, la Portella Alta i la Trencada fins la Foradada i després baixar direcció al Mas del Comú pel GR-92 (camí al Mas de Mata-rodona).

Un cop al Mas del Comú (500 msnm) seguiré el camí sud-oest direcció al barranc de Marcelina seguint el GR-92 fins a “los Campets”.

La ruta en wikiloc: Trail Serra del Montsià


Algunes fotos i videos on es pot veure els trams de la ruta, la sortida del Sol pel Delta de l'Ebre, els bous que no em deixaven correr, etc. Una AVENTURA totalment recomanable (per als esperits més salvatges), d'aquelles que et fan sentir VIU.

(Inici de la ruta)


(Tram de sendera nocturna)
(Sender abans de fer cim)

(Cim de la Torreta, sostre del la Serra del Montsià)

(Panoràmica des de la Torreta)

(Delta de l'Ebre des de la Torreta)

(Panoràmica de la Badia dels Alfacs)

(Tram de sender de la cresta)

(Panoràmica de la Serra del Montsià)
 
(Fites del camí de la cresta)

(Sendera de la serra)

(La Foradada i l'Encanyissada)

(La Foradada)

(La Banya des de la Foradada)

(No les vaig molestar)

(Cami baixant després d'haver passat per dalt)

(Bou de la serra)

(Bous del Mas del Comú)

(Correbous per la serra)

(Sendera de baixada)

(Tram final de la ruta)

La sendera es força dura, tan pel desnivell com per les pedres soltes i afilades de quasi tota la ruta, tot i que hi han trams que es poden fer força ràpids però que coincideixen que s'han de compartir amb els bous.

El tram aeri entre la Torreta i la Foradada, no esta massa definit, però hi han força fites per no fer-se perdedor. El problema es que s'ha d'extremar la precaució per que hi han trams amb bastant risc. Per a gent amb vertigen no és desaconsellable. Salut i muntanyes!!!